Wat is Rent2Buy-PrivateLease?

Wat is Rent2Buy-PrivateLease is onderdeel van de Mengelers Groep. Aan de Baanstraat 127 in Landgraaf kunt u op werkdagen tot 21.00 uur terecht voor al uw vragen betrefende private lease en huurkoop.

Wat is private lease?

Bij private lease betaalt u een overeengekomen periode een vast bedrag per maand voor een nieuwe Toyota, Suzuki of Lexus. Daarbij is alles inbegrepen zoals verzekering, wegenbelasting, onderhoud en pechhulp. U betaalt alleen de benzine. 

Wat is flexlease?

Flexlease is vergelijkbaar met privatelease maar u kunt voor een gering bedrag aan bijbetaling al na één jaar het contract opzeggen. Normaal loopt een private lease contract twee, drie of zelfs vier jaar.

Wat is rent2buy?

Rent2Buy passen wij voornamelijk toe op occasions. Daarbij is het maandbedrag veel lager is maar exclusief verzekering, wegenbelasting, onderhoud en pechhulp. Wij bieden bij Rent2Buy verzekering, onderhoud en pechhulp als optie aan. Laat u door ons adviseren.

Kan ik mijn huidige auto inruilen?

Ja dat is bij alle private leasevormen die wij aanbieden mogelijk. U kunt maximaal 25% van de waarde gebruiken als vooruitbetaling/inruil.

Krijg ik korting door mijn schadevrije jaren?

Bij private- en flexlease wordt het maandbedrag mede bepaald aan de hand van de door u opgebouwde schadevrije jaren.

Waar naartoe voor onderhoud en of reparatie?

Aangezien Private Lease Limburg onderdeel is van de Mengelers Groep kunt u voor onderhoud, schade, vragen en accessoires terecht bij één van de drie vestigingen; Landgraaf, Sittard of Maastricht. Dat is een grot voordeel tegenover een aantal andere aanbieders waar u bijvoorbeeld bij schade, onderhoud of uw vragen naar verschillende bedrijven moet. 

Kan ik de auto overnemen aan het einde van het contract?

Bij alle leasevormen die wij aanbieden kunt u de auto aan het einde van de looptijd ovenemen. 

Wanneer wordt mijn eigen risico aangesproken?

Eigen risico is bij ruitschade 90 euro, bij overige schade 300 euro. U bent all-risc verzekerd.

Wat gebeurt er in geval van werkloosheid, scheiding, arbeidsongeschiktheid of overlijden?

Bij overlijden kan de overeenkomst per direct worden opgezegd door de nabestaanden. Daarna zijn er geen kosten meer verschuldigd. Bij werkloosheid, scheiding en arbeidsongeschiktheid wordt in bepaalde gevallen een herberekening gemaakt om te kijken of u de leasecontractverplichting nog kunt nakomen. Voor meer informatie klik hier en kijk onderaan de pagina bij de veelgestelde vragen.

Kan ik een gebruikte auto leasen?

U kunt bij Private Lease Limburg een gebruikte auto rijden via ons Rent2Buy plan. U kunt een keuze maken uit de meeste occasions die de Mengelers Groep aanbiedt.

Welke nieuwe merken hebben jullie?

De Mengelers Groep, dus ook Private Lease Limburg, biedt nieuwe auto's aan van de merken Toyota, Suzuki en Lexus.

Wat hebben jullie nodig bij een aanvraag?

  • Naam, adres, woonplaats

  • E-mailadres

  • Offerte van de auto, inclusief accessoires

  • Kopie inkomstenbewijs (maximaal 2 maanden oud)

  • Kopie geldig legitimatiebewijs (voor- en achterkant)

  • Recent bankafschrift met de afschrijving van de woonlasten

  • Inzicht in uw andere betaalverplichtingen (bijvoorbeeld alimentatie of studiefinanciering)

  • Kopie polis overzicht waar de schadevrije jaren op vermeld staan

Wordt mijn private lease gemeld bij het Bureau Krediet Registratie?

Ja, 65 procent van het totale leasebedrag wordt geregistreed bij de Stichting Bureau Krediet Registratie.

Wanneer kan ik rijden?

Het beoordelen van de aanvraag duurt maximaal drie dagen. Daarnaast ligt het eraan of de door u gewenste auto op voorraad is. Bij voorraad- en gebruikte auto's rijdt u binnen één week in uw nieuwe auto.

Hoe wordt het leasebedrag berekend?

Bij het berekenen van het leasebedrag wordt gekeken naar de prijs van de auto, uw schadevrije jaren, het aantal kilometers per jaar dat u verwacht te gaan rijden, de leaseperiode, of u de mogelijkheid wilt hebben om na één jaar op te zeggen en of u de zomer/winterbandenwisselservice wilt toevoegen.

Lease en hypotheek, hoe zit dat?

Als u een auto rijdt via private lease wordt 65 procent van het totale leasebedrag geregistreerd bij de Stichting Bureau Krediet Registratie (BKR). Dat kan gevolgen hebben voor de hoogte van een eventueel op te nemen hypotheek.

Zijn er leeftijdsgrenzen?

De maximum leeftijd voor een autolening of private leaseovereenkomst is 80 jaar. Dat betekent dat bestaande overeenkomsten voor uw 81e verjaardag moeten zijn afgelost.

 

Is er voor private lease een keurmerk?

Ja voor private lease is een speciaal keurmerk opgericht: het Keurmerk Private Lease. Naast de algemene voorwaarden bij het keurmek hebben Toyota en Suzuki aanvullende voorwaarden opgesteld. Daarin staan voor u tevens de onderwerpen waarmee u de diverse leasemaatschappijen met het Keurmerk Private Lease kunt vergelijken.